Energiaratkaisut
Aurinkosähkö
Tuulienergia
Hybridijärjestelmät
Aurinkoenergiaopas
Ajankohtaista
Usein kysyttyä
Vianetsintä
Asentaminen
Akkulaturit
Akut
Asennussarjat
As. telineet / kääntölaite
Aurinkopaneelit
Aurinkosähköjärjestelmät
BigPower 230V
Grid Power 230V
Hybridijärjestelmät
Invertteri-generaattorit
Invertteri-laturit
Invertterit
Lataussäätimet
LED-valaisimet
Lisälaitteet
Mökkilämmittimet
Mökkivesijärjestelmä
Tarvikkeet
Valaisimet
Venelämmittimet
Venepaneelit
Victron Energy tuotteet
Viihde-elektroniikka

Tuulienergia

Tuulienergia on puhdasta ja vuodenajasta riippumatonta.

Tuuleeko Suomessa riittävästi?

Oheisten kuvien mukaan nähdään, että tuulen nopeuden määrät sekä suunnat vaihtelevat runsaasti eri vuodenaikojen mukaan. Esimerkiksi Utön kohdalla kesällä tuulien määrä on noin 5 m/s ja kasvaa syksyä kohden yli 8 m/s keskinopeudeksi. Utön vuosittainen tuulen keskinopeus on yli 6 m/s , jota arvoa pidetään normaalisti yleisen sähköntuotannon raja-arvona.Toisaalta tuulen suuntajakautuma eli mistä suunnasta yleisimmin tuulee, saattaa olla tuuligeneraattorin sijoitusta ajatellen ratkaisevin seikka.


Meillä Suomessa vapaa-ajan kohteet eli kesämökit sijaitsevat paikoissa, joihin eivät avotuulet usein suoraan kohdistu. Tämä on asumismukavuuden kannalta hyvä asia, mutta tuuligeneraattorin sijoituspaikkaa ajatellen huono seikka. Eli tuuligeneraattorille ei löydy läheltä riittävän tuulista sijoituspaikkaa. Kuten oheisesta kuvasta nähdään, länsirannikolla päätuulet ovat lounaistuulia, kun taas Vaasan saaristossa tuulet ovat pääosin luodetuulia.


Geostrofinen tuuli

Saimaalla taas lähes kaikki tuulensuunnat ovat edustettuina yhtä runsaasti. Tuulen energian keskimääräinen suhteellinen jakautuma tuulen suunnittain eräillä sääasemilla 1971...1986. Kuvan yläosassa on geostrofisesta tuulesta tasaiselle alustalle laskettu jakautuma etelärannikolle ja Lappiin. Sisempi kehä on 10% ja ulompi kehä 20%.


(Lähde: Tuuliatlas)


Tuuligeneraattorin sijoittaminen

Yrityksen nimi: Aurinkosähkötalo Eurosolar Oy, Osoite: Haikankatu 1, 21200 Raisio, Sähköposti: info@eurosolar.fi, Puhelin: (02) 439 8611